Seriestarten står for tur

Da nærmer det seg seriestart. Lokaloppgjør mot Raufoss på Nammo Stadion står for tur lørdag kl 16. Litt om forberedelsene og forventningen til sesongen fra spillerene, og litt om Raufoss.

Åpningskampen i Postnordligaen avdeling 1 står for tur !

Vi skal til Raufoss, for å møte en av de lagene som er tippet å være helt i toppen av tabellen denne sesongen.

Vi har tatt en prat med Georg Flatgård, Ulrik Balstad og Håkon Rønes om sesongoppkjøringen, forventningene til sesongen og ikke minst, hva ser de for seg i serieåpningen mot Raufoss lørdag:


Raufoss er et lag vi har møtt ved mange anledninger, og oppgjørene er jevne og harde. 

Litt fakta om Raufoss:

Raufoss Fotball er en fotballklubb fra Raufoss på Toten i Oppland. Fotballklubben ble stiftet som en del av Raufoss turn og idrettsforening i 1918, men det ble spilt organisert også i årene før. Først i senere tid har navnet Raufoss Fotball blitt brukt. I tidlig fase besto laget av arbeidere i Raufoss Ammunisjonsfabrikk Laget er pr. 2018, Opplands beste.

Laget spilte på øverste nivå i Norge i 1964, 1973 og 1974 og har spilt en årrekke på nest øverste nivå, blant annet i perioden 1998 til 2004. Laget kom på fjerdeplass både i 2000 og 2003, på femteplass i 2001 og på sjetteplass i 2002. I 2004 rykket klubben ned til andre divisjon. I 2006 rykket klubben opp igjen til Adeccoligaen, der de i 2007 endte på 11.-plass. De fikk imidlertid ikke fornyet lisensen for sesongen 2008, og ble dermed det første norske laget som ble tvangsdegradert fra Adeccoligaen til 2. divisjon.

Etter degraderingen har Raufoss flere ganger vært svært nære en retur til 1. divisjon. Sesongen 2015 rykket de opp, men gikk rett ned igjen i 2016. I fjor spilte var de igjen i Postnordligaen, og endte på andreplass, klart bak Ham Kam, som rykket opp.

Laget trenes av Christian Johnsen, som har vært i klubben siden fra 2017-sesongen.

Laget forventes å være med i toppen i år også, de fleste eksperter mener de vil være blandt de 4 beste. Derfor blir serieåpningen en god test på nivået i ligaen for våre gutter, som også er forventet å være helt i toppen blant ekspertene.

Vi ser frem til en hard og jevn kamp på Nammo Stadion, og håper flest mulig tar turen over til Raufoss, for å støtte laget i serieåpningen. 

Annonse fra Obos-ligaen: