Uavgjort i viktig kamp i bunnstriden

Det ble en dramatisk kamp mellom Elverum og Fredrikstad. Remi Svindland utvist, Erlend Persgård skadet og sannsynligvis ute resten av sesongen, samt viktig utligning til 1-1 av Jonas Enkerud

"Årets kamp" både for publikum og laget endte uavgjort. Det nye taket var på plass og 1507 tilskuere var møtt frem for å støtte Elverum i den viktige kampen som på forhånd var definert som en sekspoengskamp. Med seier ville Elverum være på lik poengsum som Fredrikstad, og med tap ville det blitt meget vanskelig med seks poengs luke opp til kvalikkplassen. Et tøft utgangspunkt, en vanskelig og viktig kamp stod for tur.

Kampen ble langt vanskeligere enn hva den behøvde å ha blitt, da Remi Svindland mistet hodet og dyttet en Fredrikstadspiller etter at Fredrikstadspilleren hadde felt Erlend Persgård stygt. Dermed rødt kort til Remi etter 37 minutter, og den viktige bunnkampen ble ikke enklere for Elverum, som sårt trengte alle poengene.

Skjermbilde 2017-09-10 kl. 19.24.50

Ikke lenge etter måtte Erlend Persgård forlate banen med kravebeinsbrudd etter nok en tøff duell. Det så svært stygt ut da han ble liggende urørlig ute på banen. Bruddet medfører sannsynligvis en operasjon, og Erlend er ute i minimum 6 uker. Det gjør at han sannsynelig ikke blir å se mer på banen resten av sesongen.

Skjermbilde 2017-09-10 kl. 19.27.13

Erlend ble erstattet av Stian Simenstad.

Med to spillere ute etter 40 minutter, og med enn mann mindre, viste laget at det ville bli en tøff kamp i andre omgang.

Og det skulle bli enda vanskeligere, da Fredrikstad satte inn 0-1 etter 46 minutter på en retur fra Fredrik Tervaniemi. 

Nå måtte laget vise hva de er laget av i resten av kampen. Og gutta stod opp. Fredrikstad skapte få om ingen sjanser utover omgangen, Elverum fightet godt og kom bedre med offensivt. Det resulterte i en utligning av Jonas Enkerud på på et hjørnespark etter 72 minutter. Sivert Solli slår en presis corner som Jonas header ned i bakken og i mål. 1-1 med en mann mindre, og laget har vist kjempemoral og kommet tilbake.

I resten av omgangen er det Elverum som er nærmest å sette inn det avgjørende målet, men det ender 1-1.

Dermed er situasjonen i bunnen av tabellen blitt enda tettere. Arendal vant sin kamp, og er foran Elverum med bedre målforskjell, og det bel status que i forhold til Fredrikstad, som innehar den viktige kvalikkplassen med 3 poengs ledelse til Arendal og Elverum.

Nå venter Ranheim i Trondheim til helga, nok en viktig kamp i kampen om å sikre nok poeng for å inneha en plass i OBOS neste sesong. Med den moralen gutta viser, satser laget på å få uttelling  og tre poeng til neste helg !

KAMPFAKTA:

Elverum - Fredrikstad 1-1 (0-0)

IMG_2492

Gule kort: Marius Hagen
Røde kort: Remi Andre Svindland

Mål: 

0-1 Kapidzig (46)

1-1 Enkerud (72)

Bytter:

Stian Simenstad inn for Erlend Persgård (43)
Haris Cirak inn for Sabri Khattab (63)
Elmadhi Bellhcen inn for Sivert Solli (79)

Annonse fra Obos-ligaen: