Viktig kamp i Fredrikstad

Søndag dra Elverum til Fredrikstad for å spille mot den gamle storheten Fredrikstad. Fredrikstad sliter, og er búnnlaget i OBOS. En viktig kamp for begge lag, hvor Elverum kan få skikkelig luke til Fredrikstad med seier.

Elverum har brukt den siste uka godt til forberedelser før kampen mot Fredrikstad. Spillere som er skadet, karantene og landslagsoppdrag har skapt noen utfordringer for Tore Fossum rundt valg av den bakre fireren.

Rebin Sulaka, Igor Cukovic, Erlend Persgård og Håkon Rønes er alle uaktuelle for søndagens kamp.

Derfor har uka også blitt brukt til å finne den rette fireren bak. Tore Fossum har flere alternativer på hvordan han skal komponere den bakre fireren, og har nok den klar etter den siste treningen i Elverum lørdag. 

Det er 18 spillesugen spillere som setter seg på bussen i morgen før kampen mot Fredrikstad.

Hva så med Fredrikstad?

Laget har virkelig slitt i årets sesong, og ligger på bunn av tabellen. Siste serieomgang ble det tap 1-4 mot Strømmen, så det er nok et revansjesugent Fredrikstadlag som står på motsatt banehalvdel kl 18 i morgen kveld.

Fredrikstad Fotballklubb er en gammel storhet i norsk fotball. FFK har vunnet ni seriemesterskap, elleve cupmesterskap og syv sølvpokaler. Klubben er en av Norges største fotballklubber, tross spill i første divisjon. I Norge har kun Rosenborg flere titler (Serie- og cupmesterkap) enn FFK.

Klubben har et flott stadionanlegg, som vi håper flere fra Elverum tar turen til i morgen.

Den nye hjemmebanen ble bygget før 2007-sesongen på gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted, også kjent som «Værste». Dette var en gang Skandinavias største skipsverft, og langsidene på nye stadion er bygget inn i de gamle verkstedshallene, noe som gir en helt unik arkitektur. Verkstedhallene har historie helt tilbake til 1870, en historie som nå er bygget inn i langsidene på nye Fredrikstad stadion. I tillegg er det bygget to separate tribuner på kortsidene. Den nye stadion har en kapasitet på 12 500 tilskuere. 

Elverum Fotball ser frem til kampen, og drar til Fredrikstad for å sikre seg 3 nye viktige poeng i serien. Vi håper som tidligere nevnt, at vi vil se en god del Elverumsfolk på tribunen, og håper både Skansen og NLQS finner frem til Fredrikstad Stadion i morgen for å støtte gutta.

Annonse fra Obos-ligaen: