En fantastisk jentefotballdag

Eidsivas jentefotballdag ble en kjempesuksess med 170 påmeldte jenter. Landslagsstjerne Guro Reiten satte stemningen fra start, og mange unge fotballspillere fikk et nytt forbilde.

- Det aller viktigste er å ha det gøy, var Guro Reitens klare budskap til 170 spillere, 30 trenere og et stort antall oppmøtte foreldre da hun åpnet jentefotballdagen i Elverum fotball med et forrykende inspirasjonsforedrag.

Besøket av landslagsstjernen var en «gave» til Elverum fotball fra Norges fotballforbund, som hadde fått med seg at seks busser med Elverum-jenter kom 10 minutter for seint til landskampen mellom Norge og Nederland på grunn av trafikkproblemer, og dermed gikk glipp av begge de norske målene i kampen – hvorav et ble skåret av Reiten, som startet foredraget med en stor takk til Elverum fotball.

- Det var fantastisk å være på banen og oppleve støtten fra publikum, sa Reiten om den avgjørende kampen i VM-kvalifiseringen, og påpekte at seks busser med 300 Elverum-jenter ble lagt merke til.

- Dere var jo faktisk med og hjalp oss til VM!

Bedre gave enn Guro Reiten kunne ikke klubben fått – både store og små jenter smilte fra øre til øre etter foredraget, og sprang inspirerte ut på treningsfeltet etter å ha hørt på den sympatiske og sprudlende landslagsstjernen. Og på feltet fikk de nok en gang møte sitt nye forbilde, Guro tok turen rundt til alle treningsgruppene, hvor hun svarte på spørsmål og var med på lagbilde. En del av de eldre jentene var nok litt «starstruck» med dertil sjenanse - mens noen av de yngre var mest opptatt av å få en god klem av den jordnære stjerna.

Dagen ble avrundet med kamp mellom Elverum og Lunner/Hadeland i 3. divisjon. En kamp begge lag gjerne ville vinne for å unngå å havne i nedrykksstriden. Dessverre stod det 2-3 på tavla etter 90 minutter, til tross for at Elverum-damene hadde et adskillig større og mer høylytt publikum enn vanlig. I pausa var det straffekonk der et utvalg av jentespillerne fikk bryne seg på 1.divisjonslaget Farts keeper, Lene Lauve. Sammen med keepertrener på Fart, John Bennet, bidro Lauve også med egen treningsøkt for keepere.

Elverum fotball vil takke alle spillere, trenere og dugnadsfolk som bidro til en flott jentefotballdag. Ikke minst vil klubben takke Guro Reiten og Norges fotballforbund, og alle sponsorer og samarbeidspartnere som støttet klubben spesielt denne dagen: Eidsiva, Tor Løkken, Joker Event, Tunet, Gausdal landhandleri, Anno – Museene i Hedmark, Tor Løkken, Amfi, Mester Grønn, Kiwi, Vita Exclusive og Feel interiør.

Annonse fra Obos-ligaen: