Norge til VM med Elverum-jenter på tribunen

Da Norge slo Nederland 2-1 og sikret seg VM-billett, var det med et hav av svarte og hvit-kledde jenter på tribunen. Og de ga lyd fra seg!

Seks busser med nærmere 300 av jentene i Elverum fotball la ut fra stadion med retning Intility arena og VM-kvallik mellom Norge og Nederland den 4. september. Bussene var sponset av Eidsiva, Sparebank1 Østlandet, Nettbuss, Obos og Amfi Elverum. Pizzabakeren stilte opp med pizza til alle før avreise, så ingen reiste på tom mage. Dette bidro til at turen kunne være gratis for spillere, lagledere og trenere.

Initiativ fra foreldretrener

Ideen til turen kom fra en foreldretrener i barneavdelingen, Atle Gulbrandsen på J-11. Han tok også på seg hovedansvaret for gjennomføring av turen - noe han gjorde på en fremragende måte.

- Nå er jeg sliten, glad og fornøyd! Jeg tror dette ble en veldig bra greie for jentene og klubben som helhet, sa Atle etter hjemkomst.

Satser på jentene

- Jentefotball er et av tre hovedsatsingsområder i Norges fotballforbund, og i fjor iverksatte Elverum fotball et arbeid for å løfte jentesatsingen også i vår klubb. Forslaget fra Atle ble raskt innarbeidet i arbeidsgruppas tiltaksplan. Hensikten var både å bidra til å gi jente- og damespillerne gode rollemodeller, og å gi dem en opplevelse spesielt for dem, sier styreleder Stine S. Skjæret, og legger til at tilbakemeldingene tyder på at tiltaket var særdeles kjærkomment både blant jenter, foresatte og trenere/lagledere.

29. september arrangerer klubben Eidsivas jentefotballdag. Følg med for program og mer informasjon om dette!

Bildet på toppen er tatt av Anita Høiby Gotehus i Østlendingen.

Annonse fra Obos-ligaen: