Landslagsstjerne til Elverum

Seks busser med fotballjenter fra Elverum ble stående bom fast i kø i Oslo foran den avgjørende kvalifieringskampen for landslagsdamene. Dermed gikk de glipp av Norges to raske, og avgjørende, scoringer i kampen. Da lederne i Norges Fotballforbund ble gjort kjent med dette, bestemte de seg for å gi jentene en overraskelse (Foto: Getty Images).

Overraskelsen heter Guro Reiten, og er en av Norges største kvinnelige profiler. Hun deltar på Eidsivas Jentefotballdag på Elverum Stadion den 29. september (programmet vil bli noe justert i forhold til Guro Reitens tilstedeværelse).

Landslagsstjernen er kjent for sin gode skuddfot – norsk fotballs beste venstrefot uansett kjønn, ifølge Jan Åge Fjørtoft. Hun har dominert i toppserien for kvinner de siste sesongene. Guro Reiten vil snakke om reisen fra EM i Nederland til VM-billetten som ble sikret etter seieren mot Nederland på hjemmebane tidligere i høst. Med bilder og ord vil hun ta oss med på denne oppturen.

Guro Reiten, som til daglig spiller i LSK Kvinner, skal til VM i Frankrike med det norske kvinnelandslaget (Photo by Trond Tandberg/Getty Images)
Guro Reiten, som til daglig spiller i LSK Kvinner, skal til VM i Frankrike med det norske kvinnelandslaget (Photo by Trond Tandberg/Getty Images)

– Jentene fra Elverum lagde meget god stemning på tribunen på Intility Arena under landskampen, og dro de andre tilskuerne med. De skapte en fantastisk ramme under landskampen. Det er derfor meget hyggelig, og velfortjent, at NFF tar grep og har fått Guro Reiten opp til Eidsivas Jentefotballdag, sier Janicke Gonstad, daglig leder i NFF Indre Østland. Hun mener at landskamptiltaket til Elverum Fotball er forbilledlig.

– Det er viktig for motivasjonen, miljøet og rekrutteringen til jentefotballen i kretsen, sier hun.

I tillegg til lysbildeforedraget vil landslagsstjernen svare på spørsmål fra tilhørerne. Norges Fotballforbund har i tillegg med seg rundt 40 baller, brukt av landslagene, som Elverum Fotball skal få. NFF Indre Østland deltar på arrangementet med ansvarlig for jenteutvikling i kretsen, Jeanette Kristiansen Ringstad.

Annonse fra Obos-ligaen: