To bautaer gir seg

Stian Lund og Håkon Rønes har sagt ifra til klubben at de nå legger opp To klubbspillere av rang, og bautaer i Elverums forsvar takker dermed av.

Både Håkon Rønes og Stian Lund har gitt klubben beskjed om at de nå legger opp.

Stian Lund grunnet langvarige skadeproblemer, og Håkon Rønes fordi han ønsker å prioritere tiden på andre ting enn fotball.

Stian Lund har akslet Elverumstrøya i 113 kamper siden 2012 sesongen, og vært en markant spiller for klubben i denne perioden. Dessverre har Stian slitt med skadeproblemer siden 2013 sesongen, og har fått langt færre kamper enn hva både han og klubben hadde håpet på. Stian gikk glipp av begge sesongene på nivå 2 i norsk fotball, grunnet store smerter og tretthetsbrudd i foten. Smertene har sittet i i fem sesonger, og Stian har lagt smertene igjen i garderoben når han har spilt de siste sesongene. Smertene har gitt utfordringer med å få trent og forberedt seg godt, men til tross for dette har han vært av klubbens beste spillere i sesongen 2018. Dette ble dessverre hans siste sesong.

Skjermbilde 2018-12-05 kl. 21.22.22
Stian Lund

Hensynet til kroppen gav ikke Stian noe valg. Det kostet for mye å være med på det treningsregimet som må til i A-laget til Elverum.

Klubben takker Stian for en fantastisk karriere, som kunne ha blitt enda større om ikke skader hadde gjort det så vanskelig. Stian er en bauta, en lagspiller, og medmenneske klubben vil savne på banen. Vi håper vi i fremtiden ser han tilbake i en annen rolle i klubben, og ønsker han lykke til utenfor fotballbanen.

At også Håkon Rønes nå velger å gi seg gjør at hele midtforsvaret fra årets sesong nå er borte.

Håkon er definisjonen på en Elverumsspiller. Han har aldri spilt for andre klubber, og har hjertet sitt i Elverum Fotball. Han debuterte på A-laget i siste seriekamp hjemme mot Stange tilbake i 2008. Siden det har han spilt 208 obligatoriske kamper for klubben, og har bare 4 spillere foran seg på klubbens adelskalender. En klubblegenden takker av som aktiv spiller etter en fantastisk karriere i klubben. Han har vært med på å ta klubben fra nivå 4 til nivå 3, fra nivå 3 til nivå 2 hele to ganger, og avslutter som kaptein på laget i inneværende sesong. 

3k
Håkon Tønes i front etter opprykk 2016

Håkon sier at han nå mangler motivasjon for å gå på en ny sesong, og at han derfor legger opp. Han sier at for å være med på dette nivået må lysten og motivasjonen være 100% tilstede, og når den ikke er helt der, så lar han andre som har den motivasjon slippe til for å bidra som spiller.

Klubben vil savne Håkon, men vi tror også han vil savne klubben. Derfor satser vi på at han snart er tilbake i en annen rolle. Håkon er Elverumsgutt, han har vært en meget viktig brikke  Elverum Fotball som spiller, og vi har nok ikke sett han i sin siste rolle i klubben. 

Elverum Fotball ønsker også Håkon Rønes lykke til videre !
Han en er legende og forbilde i Elverum Fotball, en som virkelig har lagt sjelen sin i klubben.Håkon har vært en lederskikkelse i laget gjennom de siste årene, både på og utenfor banen. 

En vemodig dag i Elverum Fotball, to hederskarer gir seg som spillere i klubben.
Men Elverum Fotball ser fremover, nye spillere skal inn for å erstatte disse to, og de skal vi nok finne !

Annonse fra Obos-ligaen: